­ DOMATES DOLMASI | Kültür Portalı

Domates Dolması - Karaman

Domates Dolması Tarifi

Domates Dolması İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

  • 6 adet az kırazmış domates, 
  • 3 çorba kaşığı tereyağı,  

dolma içi için ise

  • yağsız kıyma 400 gr., 
  •  2 çorba kaşığı tereyağı, 
  • 2 baş soğan , 
  • 1 kahve fincanı pirinç, 
  • 2 adet domates,
  • 1 demet dereotu, 
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 
  • 1 çay kaşığı karabiber.

Domates Dolması Nasıl Yapılır?

Domateslerin üst taraflarından ince bir kapak kestikten sonra, domateslerin içleri pek derin olmamak üzere bir kaşıkla oymak suretiyle çıkarılıp, yıkanır. Sonra tereyağı, ince kıyılmış soğan, pirinç, kıyma, rendelenmiş domates, ayıklanıp yıkanmış ve ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber birbirine karıştırıp yoğrulur. İçleri boşaltılmış domateslerin içine doldurulur. Domates kapakları üzerine kapatılır. Uygun bir tencereye dizilir. Üzerlerine tereyağı, tuz ve 2 bardak su ilave ederek yaklaşık bir saat kadar pişirilir. Domates dolması piştikten sonra fırınlanırsa daha lezzetli olmaktadır.

Tarif Ayşe Akbaş

İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 1118    Eklenme Tarihi : 15 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 17 Mayıs 2019 Cuma