­ DOMATES DOLMASI | Kültür Portalı

Domates Dolması - Karaman

• 1 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Domates Dolması Nasıl Yapılır

Domateslerin üst taraflarından ince bir kapak kestikten sonra, domateslerin içleri pek derin olmamak üzere bir kaşıkla oymak suretiyle çıkarılıp, yıkanır. Sonra tereyağı, ince kıyılmış soğan, pirinç, kıyma, rendelenmiş domates, ayıklanıp yıkanmış ve ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber birbirine karıştırıp yoğrulur. İçleri boşaltılmış domateslerin içine doldurulur. Domates kapakları üzerine kapatılır. Uygun bir tencereye dizilir. Üzerlerine tereyağı, tuz ve 2 bardak su ilave ederek yaklaşık bir saat kadar pişirilir. Domates dolması piştikten sonra fırınlanırsa daha lezzetli olmaktadır.

Tarif Ayşe Akbaş

İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 3635    Eklenme Tarihi : 15 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Kasım 2023 Çarşamba