­ BALLIKAYALAR VADİSİ - GEBZE | Kültür Portalı

Ballıkayalar Vadisi - Gebze - Kocaeli

Gebze'ye bağlı Tavşanlı Köyü'ndeki "Tabiat Parkı ve Doğal Sit Alanı" ilan edilen Ballıkayalar Vadisi 1,5 kilometre uzunluğunda 40-80 metre genişliğindedir. Dağcıların iniş ve tırmanış yaptıkları Ballıkayalar Vadisi, kireç taşlarının erimesi sonucu gelişen jeomorfolojik şekilleri ile karstik boğazdır. Vadi içinde göl, şelaleler ve Ballıkaya Deresi'ne ulaşan travertenler üzerinde seyir terasları bulunmaktadır. Kamping için çadır kurmaya elverişli düzlüklerin bulunduğu kanyonda doğu ve batıdaki sırtlarında yürüyüş alanları bulunmaktadır.

Kocaeli Gezilecek Yerler

Doğa Turizmi
Tavşanlı köyü yakınlarında yer almakta olup Gebze’ye 8 kilometre, İzmit’e 39 kilometre mesafededir. Karayolu ile ulaşım mümkündür. İstanbul'dan gitmek isteyenler Gebze' yi geçtikten yaklaşık 4 kilometre sonra (solda yeşil kubbeli bir cami göreceksiniz) Tavşanlı Köyü sapağından sağa saparak ulaşabilirler.
Gebze Tavşancıl Köyü Ballıkayalar.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 80529    Eklenme Tarihi : 15 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 10 Şubat 2020 Pazartesi