Kabak Kabuğu Kavurması - Kütahya
Malzemeler: • 4 büyükçe kabak, • 1 çay bardağı sıvı yağ, • 3 yumurta, • 4-5 taze biber, • 3 adet domates, • tuz, karabiber, • arzu edenlere acı pul biber, • üzerine dereotu, maydanoz. Hazırlanışı: Kabakların kabukları yarım santim kalınlığında soyulur. İçi ile bilahare mücver yapabilirsiniz. Yağ içinde kabaklar yumuşacık olana kadar kısık ateşte karıştırarak kavrulur. Sonra yeşil biberlerle ve domatesi katılıp tekrar kavrulur. Ancak yemeğin görüntüsünün daha net olmasını isterseniz önce yumurtalar kırılır, sonra domatesi ilave edilir. Üzeri dereotu ve maydanozla süslenir, karabiber ve kırmızı biber, ekerek çeşni katılır. Sıcak servis yapılır.
Kabak Kabuğu Kavurması
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1949
Eklenme Tarihi :
27 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
02 Kasım 2017 Perşembe