Un Helvası - Kütahya
Un Helvası Malzemeleri Nelerdir
- 500 g sıvı yağ
- 1 kg un
- 1 litre su
- 1 kg şeker
Un Helvası Nasıl Yapılır
Bir tencerenin içerisine yağ konur. Yağ kızdırıldıktan sonra un ilave edilir. Unla yağ pembeleşinceye kadar kavrulur. Önceden şeker ve su kaynatılıp şerbet hazırlanır. Daha sonra kavrulmuş olan unun üzerine şerbet dökülür. 3 dakika karıştırılır. Ocaktan indirilip üzeri örtülüp soğumaya bırakılır.
Un Helvası
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9830
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
07 Mart 2024 Perşembe