­ UN HELVASI | Kültür Portalı

Un Helvası - Kütahya

Un Helvası Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g sıvı yağ 
  • 1 kg un 
  • 1 litre su 
  • 1 kg şeker

Un Helvası Nasıl Yapılır

Bir tencerenin içerisine yağ konur. Yağ kızdırıldıktan sonra un ilave edilir. Unla yağ pembeleşinceye kadar kavrulur. Önceden şeker ve su kaynatılıp şerbet hazırlanır. Daha sonra kavrulmuş olan unun üzerine şerbet dökülür. 3 dakika karıştırılır. Ocaktan indirilip üzeri örtülüp soğumaya bırakılır.

Görüntülenme Sayısı : 9830    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 07 Mart 2024 Perşembe