Kabak Musakkası - Niğde
Kabak Musakkası
Kabak Musakkası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 4-5 adet kabak
- 1 adet soğan
- 250 gr Kıyma
- 2-3 çorba kaşığı margarin (veya sıvıyağ)
- 2 adet domates
- Maydanoz
- Dereotu
- Tuz
Kabak Musakkası Nasıl Hazırlanır?
Kabakları yıkanarak sapları kesilir. Üzeri hafif kazınarak tekrar yıkanır. Halka, halka doğranarak tuzlu suda bekletilir. Soğanlar küçük, küçük doğranarak kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Domateslerin biri çok küçük doğranarak kavrulmuş olan soğanların içine atılır. Sonra kıyma soğanlara karıştırılıp tuz eklenerek ve birkaç kez karıştırıldıktan sonra ateşten indirilir. Bir tencerenin içine yarım kaşık margarin (veya sıvıyağ) eritilerek üzerine yıkanıp süzülen kabaklar yerleştirilir. Kabakların üzerine hazırlanan soğanlı kıyma serilir. Bir domates halka, halka doğranarak kıymanın üzerine yerleştirilir. Domateslerin üzerine kadar su konularak çok hafif ateşte yavaş, yavaş karıştırmadan ağzı kapalı olarak pişirilir. Suyu çekilip kabaklar yumuşayınca ateşten alınarak üzerine ince kıyılmış maydanoz veya dereotunu serperek servis yapılır.
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kabak Musakkası
Görsel Sahibi: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7753
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2016 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
14 Mayıs 2019 Salı