Muhacir Mantısı - Tokat
Muhacir Mantısı Malzemeleri Nelerdir
Hamur için:
- 5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 pak maya
İçi için :
Muhacir Mantısı Nasıl Yapılır
Hamur malzemelerinden kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Mandalina büyüklüğünde yumak alınır ve açılır. Üzerine yağ dökülür ve çökelik eklenir. Rulo halinde sarılır. 5 cm büyüklüğünde kesilir , tepsiye dizilir ve üzerine yağ dökülür. Ilık bir fırında tepsi bekletilir ve mayalanması sağlanır. Sorasında 200 derece fırında pişirilir. Servis yapılırken üzerine sarımsaklı su dökülür.
Muhacir Mantısı
Görsel Sahibi: Hayriye DAŞKIN MELEK
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
79
Eklenme Tarihi :
16 Ekim 2023 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
12 Kasım 2025 Çarşamba