­ ZETİYANİ | Kültür Portalı

Zetiyani - Ordu

Zetiyani İçin Gerekli Malzemeler:

  • Safran
  • Ceviz
  • Sarımsak (2-3 diş)
  • 1 bütün tavuk ve tavuk suyu
  • Tuz

Zetiyani Yapılışı:

Bütün tavuk bir tencerede haşlanır. Haşlanan tavuk soğuduktan sonra didiklenir. Mutfak robotunda ceviz, safran, sarımsak hazır tavuk suyumuzla birlikte çekilir. Bu karışım bir kaba konur ve içerisine didiklediğimiz tavuğu ilave edilir. Zetiyani dinlenmesi için buzdolabına konur ve soğuk servis edilir.

Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Ordu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 8606    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 30 Mart 2020 Pazartesi