Zetiyani - Ordu
Zetiyani İçin Gerekli Malzemeler:
- Safran
- Ceviz
- Sarımsak (2-3 diş)
- 1 bütün tavuk ve tavuk suyu
- Tuz
Zetiyani Yapılışı:
Bütün tavuk bir tencerede haşlanır. Haşlanan tavuk soğuduktan sonra didiklenir. Mutfak robotunda ceviz, safran, sarımsak hazır tavuk suyumuzla birlikte çekilir. Bu karışım bir kaba konur ve içerisine didiklediğimiz tavuğu ilave edilir. Zetiyani dinlenmesi için buzdolabına konur ve soğuk servis edilir.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Ordu Geleneksel Mutfak
Zetiyani
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8606
Eklenme Tarihi :
20 Ağustos 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
30 Mart 2020 Pazartesi