­ HAŞLAMA | Kültür Portalı

Haşlama - Rize

Haşlama Malzemeleri Nelerdir

  • 2 bağ lahana
  • 1 kase haşlanmış fasulye
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır veya korkota
  • 2 kaşık tereyağı
  • 6 su bardağı ilikli kemik suyu
  • Bir miktar acı biber
  • Bir ceviz büyüklüğünde içyağı
  • Tuz

Haşlama Nasıl Yapılır

Lahanalar ayıklanır ve yıkanır. Daha sonra elle bükülerek doğranır ve haşlanarak süzülür. (Lahana kaynatılıp süzülmezse tadı acı olur.) Haşlanmış lahanalar tencereye konur. Tüm malzemeler üzerine eklenir, ilikli kemik suyu ilave edilerek yüksek ateşte kaynadıktan sonra yarım ateşte 1 saat pişirilir. 

Kaynak: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Rize Geleneksel Mutfak

 

Görüntülenme Sayısı : 1371    Eklenme Tarihi : 29 Mart 2020 Pazar    Güncellenme Tarihi : 14 Nisan 2022 Perşembe