­ İKİZTEPE | Kültür Portalı

İkiztepe - Samsun

Yüzey araştırmalarında Eski Tunç Çağı ile Erken Hitit Dönemi yerleşimleri olduğu anlaşılmıştır. İkiztepe’yi oluşturan yükseltiler dört gruba ayrılmıştır. İkiztepe’nin ilk katı MÖ 2. bin başlarında yoğun yerleşmeye sahne olmuştur. İkinci katta, Tunç Çağı yapı kalıntıları ve erken Hitit dönemine tarihlenen çok sayıda gömüt bulunmuştur. Tunç yüzük, bilezik, zıpkın, mızrak ucu, metal gereçler, kemik iğne ve bizler ölü armağanı olarak bırakılmıştır. Bu armağanlar, çark yapımı seramikler, kırmızı renkli kadehler, gaga ağızlı testiler ve küplerden oluşmaktadır. İkiztepe II’nin Tunç Çağı seramik buluntuları, deniz kabuğu ve bitki katkılı kaplar ilgi çekicidir.

Kaynak: Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Samsun Gezilecek Yerler

Kazı Alanı
Bafra İlçesi'nin 7 kilometre kuzeybatısında bulunmaktadır.
Bafra İkiztepe Köyü

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 18013    Eklenme Tarihi : 15 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 24 Nisan 2021 Cumartesi