­ FIRIN KATMERİ | Kültür Portalı

Fırın Katmeri - Sivas

İnce elek unu, su ve tuz ile yoğrulur ve yumakları ince açılarak sade yağ ile yağlanır.Yağlanan yufka hamur tahtası üzerinde birbiri üzerine gelecek şekilde toplanıp sonra kendi etrafında döndürülerek yumak haline getirilip fırında pişirileceği zaman açılır. Yüzüne yumurtası sürüldükten sonra ince bir şeyle baklava dilimi şekli verilir. Her zaman yapılabileceği gibi hacca gidenlere de yolluk olarak hazırla-nan yiyecekler arasındadır. Günümüzde çarşı fırınlarında hazır katmer ve çörekler satılmaktadır.

Kaynakça: Sivas İl Kültür ve <turizm Müdürlüğü

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 8332    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 25 Aralık 2017 Pazartesi