­
­ KAVURMA HERLESİ | Kültür Portalı

Kavurma Herlesi - Sivas

Tencerede eritilen yağın üzerine un konularak pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan unun yarısı bir tabağa alınır. Tencerede kalanın üzerine beş su bardağı soğuk konularak karıştırılarak ve çok koyu olmayacak şekilde pişirilir. Tuzu konulduktan sonra üzerine kavrulan un serpilir ve karabiber ekilir. Malzemeler 2 Yemek Kaşığı Tereyağı 6 Yemek Kaşığı Un Yeterince tuz ve Su 1 Çay kaşığı Toz Karabiber Kaynak: Müjgân ÜÇER (Araştırmacı Yazar)
Görüntülenme Sayısı : 2395    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Haziran 2017 Cuma