Kavurma Herlesi - Sivas
Tencerede eritilen yağın üzerine un konularak pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan unun yarısı bir tabağa alınır. Tencerede kalanın üzerine beş su bardağı soğuk konularak karıştırılarak ve çok koyu olmayacak şekilde pişirilir. Tuzu konulduktan sonra üzerine kavrulan un serpilir ve karabiber ekilir.
Malzemeler
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
6 Yemek Kaşığı Un
Yeterince tuz ve Su
1 Çay kaşığı Toz Karabiber
Kaynak: Müjgân ÜÇER (Araştırmacı Yazar)
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2395
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
16 Haziran 2017 Cuma