­ ISPANAK SOSUNDA LEVREKLİ SOĞAN DOLMASI | Kültür Portalı

Ispanak Sosunda Levrekli Soğan Dolması - Zonguldak

Ispanak Sosunda Levrekli Soğan Dolması
 
Ispanak Sosunda Levrekli Soğan Dolması İçin Gerekli Malzemelr Nelerdir?
8 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy levrek
350 gr temizlenmiş ıspanak
120 gr kalın bulgur
1/2 demet maydanoz
10 gr kuru nane 
10 gr kuru kekik
100 gr zeytinyağı
Tuz
Karabiber

 

Ispanak Sosunda Levrekli Soğan Dolması Nasıl Hazırlanır?

 
Balığı temizleyip fileto çıkarın.
Balığın kafası ve kılçıklarını soğuksuda 10 dk bekletin ve 500 gr suda kısık ateşte 30 dk kaynatıp süzdürünüz.
Kızgın bir tavada ıspanakları az yağla rengi canlı kalacak şekilde 1 dk. kavurunuz.
Üzerine balık suyunu ve tuz ekleyip 2-3 dk daha kaynatılıp blenderden çekinip kenara alınız.
Kabukları soyulmuş olan soğanları kaynayan suya atarak içleri çıkana kadar haşlayınız.
Maydanozu ince ince kıyıp baharatlar, ince kıyılmış kılçıksız levrek filetosu, salça ve yağla birlikte bulguru ilave ederek hafifçe yoğurunuz.
Soğan katlarına iç harçtan koyarak lahana sarar gibi sarınız ve fırın tepsisine diziniz.
Biraz zeytinyağı ile soğanların haşlanmış olduğu sudan ilave ediniz.
Tepsinin üzerine yağlı kâğıt yerleştirerek tepsiyi fırına sürünüz. 180 °C’de 45 dakika pişiriniz.
Yağlı kâğıdı tepsinin üzerinden alıp 10 dakika daha fırında tutarak üstünün de kızarmasını sağlayınız.
Derin bir tabağa önce ıspanak sosunu dökünüz.
Ortasına soğan dolmasını yerleştiriniz ve servis ediniz.
Sıcak olarak yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.
Not: Soğan dolması tencerede de yapılabilir. O zaman üzerine bir tabak ya da dolma taşı koymak gerekir.
 
Kaynak: Batı Karadeniz kalkınma Ajansı
Görüntülenme Sayısı : 1957    Eklenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi