Ayran Aşı - Van
Ayran Aşı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 0.5 kg yoğurt
- 1 Yumurta
- 1 Kaşık un
- 1 Su bardağı dövme (den)
- 1 Adet kabak
- Yarım demet evelik
- Yarım demet kişniş
Ayran Aşı Nasıl Hazırlanır?
Yoğurt az miktarda su ile sulandırılır. Koyu ayran kıvamına getirilir. İçine bir adet yumurta, bir kaşık un ilave edilir. Sürekli karıştırılarak kaynatılır. Aksi taktirde ayranda çürüme olur. Önceden pişirilmiş den, küçük küpler halinde doğranmış kabak ilave edilir. Bir-iki taşım kaynatılır. İnce doğranmış evelik ilave edilir. Kabağı ve evelikleri pişince üzerine ince kıyılmış kişniş dökülür. Servis yapıldığı zaman isteğe göre üzerine tekrar kişniş ilave edilebilir. Arzuya göre Van Balığının her çeşidiyle servis yapılır.
Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III
Ayran Aşı
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Ayran Aşı
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10441
Eklenme Tarihi :
22 Haziran 2018 Cuma
Güncellenme Tarihi :
14 Şubat 2020 Cuma