Sac Dolama - Isparta
MALZEMELER
10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 1 saat – Pişirme Süresi: 40 dakika
Hamuru:
- 1 kg Un
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Küçük Çay Bardağı Sıvı Yağ
- Aldığı Kadar Su
İç Harcı:
- 1 Kâse Ezilmiş Haşhaş
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Yumurta
YAPILIŞI
Geniş bir kâsenin içinde ezilmiş haşhaş ve bir su bardağı yağ karıştırılarak hazır hale getirilir.
Geniş bir kabın içine un elenir. Üzerine tuz, yağ, ilave edilerek, ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Hamur oklavayla ekmek tablası üzerinde yufka şeklinde açılarak üzerine ezilmiş haşhaş sürülerek hamursuz gibi rulo şeklinde sarılır. Hafif yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisine dolayarak yerleştirilir.
Üzerine yumurta sürülerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sac Dolama
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sac Dolama
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sac Dolama
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sac Dolama
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2431
Eklenme Tarihi :
27 Mart 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
27 Mart 2018 Salı