­ ÇÖPELE | Kültür Portalı

Çöpele - Zonguldak

Çöpele

Çöpele için Gerekli Malzemeler Nelerdir?

700 gram patates

300 gram süzme yoğurt

50 gram tereyağı

10 gram sarımsak

10 gram pul biber

10 gram tuz

Çöpele Nasıl Hazırlanır?

Patatesleri küp şeklinde doğrayınız ve bir tencere içine koyarak üzerine su serpiniz. Yarısına kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatınız ve orta dereceli ateşte 30 dakika civarı pişiriniz. Pişen patatesleri servis tabağına alınız, ezilmiş sarımsak süzme yoğurtla karıştırıp biraz su ilave ederek süzme yoğurdunu inceltiniz ve patateslerin üzerine dökünüz. Kızdırılmış tereyağında kırmızı pul biberi çöpele yemeğinin üzerine dökünüz. Çöpeleyi ılık olarak servis ediniz.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 6861    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi