Sazan Balığı Köftesi - Ankara
Sazan Balığı Köftesi Malzemeleri Nelerdir (10 kişilik)
- 5 kg sazan balığı
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4-5 diş sarımsak
- 2 büyük baş soğan
- 3 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1-2 tutam dereotu
- ½ su bardağı zeytinyağ
- Tuz
Sazan Balığı Köftesi Nasıl Yapılır
Balık yüzüldükten sonra kılçıklarından ayıklanır ve makinede çekilerek kıyma haline getirilir. Balık kıymasına biraz su ilave edildikten sonra, içerisine malzemeleri katılarak iyice yoğrulur. Yoğurma işlemi bittikten sonra yarım saat dinlenmeye bırakılır. Dinlenmiş olan karışım avuç içiyle ovalanarak köfte şekli verilmek suretiyle ızgarada veya tavada kızartılır. Pişirilen sazan balığı köfteleri tabaklara alınarak etrafına turp, turşu, maydanoz konarak servis yapılır.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Sazan balığı köftesi
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8901
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
17 Ocak 2022 Pazartesi