Tavuk Çorbası - Antalya
Tavuk Çorbası Malzemeleri Nelerdir (8 Kişilik)
- 1 adet ayıklanmış tüm tavuk
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 tatlı kaşığı tuz
- ½ demet maydanoz (kıyılmış)
Terbiye Malzemeleri
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 adet limon
Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır
- Ayıklanmış ve yıkanmış tavuğu tencereye koyunuz. Üzerini 2 parmak geçecek kadar tencereye su doldurunuz.
- Tavuğu orta ateşte, etleri kemiklerinden kolayca ayrılana kadar, yaklaşık 1 saat haşlayınız.
- Tavuğu alınız. Tencerede yaklaşık 8-10 bardak haşlama suyu kalmasına dikkat ediniz. Değilse su takviyesi yapınız ve orta ateşte kaynatmayı sürdürünüz.
- Tavuğun derilerini ve kemiklerini ayıklayınız. Etlerini ufalayıp, kaynamakta olan tavuk suyuna katınız. Haşlanmış nohutu, tuzu ve pirinci ekleyiniz.
- Pirinçler şişince terbiyeyi hazırlayınız. Bunun için yumurta sarılarını, bir kap içinde limon suyu ile çırpınız ve bir kepçe kadar çorba suyunu azar azar yumurtalara katıp karıştırınız.
- Ocağın altını kapatınız. Hazırladığınız terbiyeyi, bir yandan azar azar kaynaması durmuş sıcak çorbaya katarken öte yandan karıştırma yapınız.
- Çorbayı çorba servis kabına aktarıp, sıcak sıcak kıyılmış maydanoz ile birlikte sofraya veriniz. İsteyen çorbasına kıyılmış maydanoz ve karabiber atabilir.
Kaynak: “Tavuk Çorbası”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 12.
Tavuk Çorbası
Görsel Sahibi: Gülay Batmaz
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8541
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
01 Şubat 2022 Salı