­ KIRLI KIZARTMASI | Kültür Portalı

Kırlı Kızartması - Aydın

Kırlı Kızartması Malzemeleri Nelerdir

  • 1kg patlıcan
  • ½ kg yeşil biber
  • 3 adet soğan
  • ½kg domates
  • Toz kırmızı biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz

Kırlı Kızartması Nasıl Yapılır

Önce patlıcanlar yıkanır, sapları kesilir ve alacalı soyulur, uzunlamasına dört parça olarak dilimlenir. Hazırlanan patlıcanlar kızartılarak bir tepsiye uzunlamasına yerleştirilir. Ardından sapları kesilen biberler de kızartılır ve patlıcanların üzerine dağınık olarak yerleştirilir. Bir tencereye bir miktar zeytinyağı konulur ve kıyılmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra soyulmuş ve doğranmış domatesler ilave edilir kavurmaya devam edilir. Üzerine kırmızı biber, tuz, sarımsak ilave edilerek iyice pişirilir. Hazırlanan bu harç tepsideki kızartılan patlıcan ve biberlerin üzerini kapatacak şekilde dökülür. Kısık ateşte bir süre daha pişirilir. Patlıcanların yanmaması için ara ara tepsi çevrilir. Piştikten sonra servis tabağına alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.

Kaynak: Mihrinur Gülal

Görüntülenme Sayısı : 13570    Eklenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 22 Şubat 2022 Salı