Hamsi Tava - Düzce
Hamsi Tava Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg hamsi
- 300 g mısır unu
- 75 g beyaz un
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- Yeteri kadar tuz
Hamsi Tava Nasıl Yapılır
İlk olarak hamsiler parmak yardımıyla temizlenerek yıkanır, süzülür ve tuzlanır. Geniş bir tepside mısır unu ve beyaz un karıştırılır. İçerisine süzülen hamsiler ilave edilir ve iyice una bulanır. Daha sonra yağsız tava ocağa alınarak 20 saniye ısıtılır. Ardından undan çıkarılan balıklar silkelenerek kuyrukları iç tarafa gelecek şekilde çarkıfelek formunda dizilir ve tavanın kenarından yağ gezdirilerek bir dakika kızartılır. Ters düz edilen balıkların diğer yüzü de 40-45 saniye kızartılarak servis edilir.
Hazırlanış süresi 30 dakika 3 porsiyon
Not: Hamsiler alındığı gün kızartılmayacaksa, ertesi gün yaklaşık 40 dakika kadar tuzlu suda bekletilirse daha lezzetli hale gelecektir. Kaynak: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Hamsi Tava
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Hamsi Tava
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Hamsi Tava
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4043
Eklenme Tarihi :
15 Mart 2018 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
12 Ekim 2023 Perşembe