­ AK ZAMBAK REÇELİ | Kültür Portalı

Ak Zambak Reçeli - Tokat

Ak Zambak Reçeli İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 kase tohumlarından ayrılmış ak zambak
  • 2 kase toz şeker
  • 1.5 kase su
  • yarım limon

Ak Zambak Reçeli Nasıl Hazırlanır?

Zambağın ortasındaki yeşil kök kısımları çıkarılarak yapraklar birkaç parçaya bölünür. Üzerine bir çay bardağı toz şeker ekilerek ağzı kapatılır. 1 gün buzdolabında bekletilir. Kalan şeker ve su kıvamlanana kadar kaynatılır. Şekerde bekletilen zambak ve limon suyu ilave edilerek reçel kıvamına gelene kadar kaynatılır. Soğutulduktan sonra kavanozlanarak saklanır.

Kaynak: Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 7884    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Ocak 2020 Çarşamba