Kabak Kabuğu Kavurması - Amasya
Kabak Kabuğu Kavurması Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet soğan
- 250 g kıyma
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5 adet kabak
- 1 su bardağı pirinç
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- Su
Kabak Kabuğu Kavurması Nasıl Yapılır
Kabaklar birkaç defa yıkanır, kurulanır. Derince soyulur. Elde edilen kabuklar kibrit çöpü şeklinde doğranır. Diğer taraftan soğanlar ince ince doğranır. Sıvı yağda kıyma ile birlikte kavrulur. Kibrit şeklinde doğranmış kabuklar ilave edilir. Karıştırmadan önce tencereyi silkeleyerek kabuklar kavrulur. Domatesler ilave edilir. Ortası açılıp pirinçler konur ve üzeri kapatılır. 1-1,5 bardak sıcak su ilave edilir. Tuz, karabiber, kırmızı biber de konarak kapağı kapatılır ve pişirilir.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
KABAK KABUĞU KAVURMASI
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5540
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı