­ PATLICAN SİLKME | Kültür Portalı

Patlıcan Silkme - Amasya

Patlıcan Silkme Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg patlıcan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 baş soğan
  • 1 çay bardağı bulgur
  • Tuz
  • Yeteri kadar su

Patlıcan Silkme Nasıl Yapılır

Patlıcanlar dalgır (alacalı) soyulur. Halka şeklinde kesilip kızartılır soğanlar yağda kavrulur patlıcanlar tencerenin tabanına döşenir üzerine soğanlar ve bulgur ilave edilir pişmeye bırakılır kaşık kullanmadan hoplatılarak karıştırılır hafif ateşte kısa tiritli olarak pişirilir servis yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 3748    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba