Patlıcan Silkme - Amasya
Patlıcan Silkme Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg patlıcan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 baş soğan
- 1 çay bardağı bulgur
- Tuz
- Yeteri kadar su
Patlıcan Silkme Nasıl Yapılır
Patlıcanlar dalgır (alacalı) soyulur. Halka şeklinde kesilip kızartılır soğanlar yağda kavrulur patlıcanlar tencerenin tabanına döşenir üzerine soğanlar ve bulgur ilave edilir pişmeye bırakılır kaşık kullanmadan hoplatılarak karıştırılır hafif ateşte kısa tiritli olarak pişirilir servis yapılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Patlıcan Sİlkme
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3748
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba