­ PİRPİRİM (SEMİZOTU) | Kültür Portalı

Pirpirim (Semizotu) - Amasya

Pirpirim (semizotu) Yemeği  Mazelemeleri Nelerdir

  • 1 kg. pirpirim
  • 200 gr. kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yağ tuz

Pirpirim Yemeği Nasıl Yapılır

Soğanla kıyma yağda kavrulur. Üzerine yıkanmış, ayıklanmış, doğranmış pirpirim konulur. Pirpirimler iyice solduktan sonra üzerine yıkanmış pirinç, salça, tuz ilave edilir. 1 su bardağı su konularak kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir.

NOT: Pirpirim ince bulgur ve tereyağı ile kavrularak pirpirim kavurması adı altında ayrı bir yemek olarak sunulabilir.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 8037    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı