­ PUAÇA | Kültür Portalı

Puaça - Amasya

Puaça Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg un
  • Tuz
  • 150 g döğülmüş ceviz
  • 50 g döğülmüş beyaz haşhaş
  • 150 g tereyağ
  • Su

Puaça Nasıl Yapılır?

Bir kapta soğuk suyla kulak memesi kıvamında mayasız hamur hazırlanır, dinlendirilir. İnce olarak açılır. Malzemeler elle sürülerek kapatılır. Üzerine yumurta sürülerek tepsilere dizilip fırına verilir. Yapılması hayli kolay olan bu hamur işi her mevsimde zevkle yenebilir.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 4523    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba