Sakala Çarpan Çorba - Amasya
Sakala Çarpan Çorba Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı mercimek
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet soğan
- Nane ve pul biber
Sakala Çarpan Çorba Nasıl Yapılır
Yağda soğan kavrulur. Un katılarak karıştırılır. Nane, tuz ve pul biber konulur. Su ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya önceden pişmiş mercimek ile erişteler ilave edilir. Sıcak servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Sakala Sarkan Çorna
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5810
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı