­ SURYAZ | Kültür Portalı

Suryaz - Şırnak

Suryaz Malzemeleri:

  • Suryaz otu,
  • Yağ,
  • Soğan,
  • Kavurma 

Suryaz Yapılışı: 

Suryaz otu kıyılır ve yıkanır, suda kaynatılır, sonra süzülüp sıkılır, kızgın yağda ufaltılmış soğan kızdırılır. üzerine suryaz otu eklenerek karıştırılır. içine kavurma atılır. Karıştırılıp servis yapılır.

Kaynak: Şırnak Valiliği, (2012). Şırnak Kültür Envanteri, Ankara, Anıt Matbaa

Şırnak Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 17738    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 09 Mart 2020 Pazartesi