Süzme Bulgur Pilavı - Amasya
Süzme Bulgur Pilavı Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı iri bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 6 su bardağı su
- Tuz
Süzme Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır
Geniş bir tencerede 6 su bardağı su kaynatılır. 2 su bardağı bulgur ilave edilerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzülerek servis tabağına alınır. 2 yemek kaşığı tereyağı eritilerek üzerine döküp karıştırılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Mutfağı Süzme Bulgur Pilavı
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6685
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı