­ ARAPGİR DÜĞÜN KEBABI | Kültür Portalı

Arapgir Düğün Kebabı - Malatya

• 200 g tereyağı
  • Baharat
  • Bir deste maydanoz

Arapgir Düğün Kebabı Nasıl Yapılır

Kuşbaşı doğranmış çebiş eti, bol su ile yıkanır. Geniş ağızlı bir kapta 4 bardak su koyarak pişmeye bırakılır. Orta hararetli ateşte et pişmeye başlayınca üzerinde biriken köpükler alınır. Bir tava içerisinde tereyağı eritilerek pembeleşen etin üzerine dökülür. 10 dk. kadar bu şekilde eti pişmeye bıraktıktan sonra ateşten indirilir. Geniş bir tabak içerisine tandır ekmeği küçük küçük doğranarak üzerine sıcak tirit dökülerek servis yapılır. Servis tabaklarının üzerini maydanozla süslemeyi unutmamak gerekir. Tirit, Arapkir düğünlerinin baş yemeklerinden biridir. Kebap gecesinde davetlilere “düğün kebabı” adı ile tirit sunulur.

Görüntülenme Sayısı : 2102    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 29 Mayıs 2024 Çarşamba