Etli Bamya - Aksaray
Etli Bamya Malzemeleri Nelerdir
- 200 gr çiçek (kuru) bamya
- 100 gr yağlı kuzu eti
- 3 soğan
- 3 domates
- 5-6 su bardağı su
- 3 limon
- 1 çorba kaşığı kuyruk yağı
- 1 çorba kaşığı sade yağ
- Tuz
Etli Bamya Nasıl Yapılır
Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovulup limonlu suda yıkanır. Birkaç limon dilimi eklenen kaynar suda haşlayıp ipleri çıkarıtılır. Et küçük küçük doğranır. Soğanlar küp şeklinde doğranır, domatesler rendelenir. Sadeyağ ve kuyruk yağı bir tencerede eritilir, soğan ve et kavrulur. Rendelenmiş domates ilave edilir. Su ve tuz ekleyip kaynatılır. Su kaynayınca iki limonun suyu eklenir. Bamya ilave edilip karıştırmadan pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Bamya
Görsel Sahibi: Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5279
Eklenme Tarihi :
27 Aralık 2012 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
05 Ocak 2022 Çarşamba