­ BEĞENDİLİ KEBAP | Kültür Portalı

Beğendili Kebap - Bursa

Beğendili Kebap, Osmanlı saray mutfağının etkisinde geleneksel Bursa lezzetlerinden Hünkar Beğendinin sade olarak yapılmış şeklidir.

Beğendili Kebap Malzemeleri Nelerdir

• 500 g kuzu eti
  • 1 adet küçük soğan
  • 2 adet patlıcan
  • 1 bardak süt
  • 50 g un
  • 50 g kaşar
  • 100 g tereyağı
  • 2 bardak su

Beğendili Kebap Nasıl Yapılır

Etler kuşbaşı doğrandıktan sonra tencereye tereyağı ve küp şeklinde doğranmış soğan eklenerek kavrulur. Kavrulan etin üzerine bir çay kaşığı un ile iki bardak su ilave edilerek pişirilir. Patlıcanlar ocağın üzerinde közlenir, kabukları soyularak doğranır. Tencereye tereyağı ile iki çorba kaşığı un ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur, patlıcanı ve sütü ilave edilir. Hafif ateşte bir süre pişirildikten sonra fırınlanmak üzere tepsinin bir köşesine alınır, diğer köşeye pişirilmiş olan et yerleştirilir. İsteğe göre üzerine kaşar rendesi ilave edilerek 15 dakika fırında bekletildikten sonra sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 8344    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Haziran 2022 Çarşamba