Belluh (Mercimekli Köfte) - Diyarbakır
Belluh Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5su bardağı köftelik bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 5-6 adet yeşil soğan Maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1-2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet domates Tuz,pul biber, karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dövülmüş kişniş
Belluh Nasıl Yapılır
Mercimek yıkanıp bir kaşık yağ konularak kavrulur. Üzerine 4-5 su bardağı sıcak su verilerek koyu çorba kıvamında pişirilir. Pişen mercimek ateşten alınır, bulgur ve tuz ilave edilerek ağzı kapatılır. Kuru soğan ufak ufak doğranıp yağda kavrulur. Domates ve biber salçası ile pul biber katılarak sos hazırlanır. (İstenirse 1 adet domates rendelenip sosla pişirilebilir.) Yeşil soğan ile maydanoz yıkanıp doğranır. Yumuşayan bulgura önce soğan sosu daha sonrada yeşillikler ile baharat katılarak yoğrulur.
Sıcak servis yapılır.
Arzu edilirse salçalar katılmadan sadece pul biberle renklendirilip açık renk hazırlanır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
12682
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Kasım 2022 Salı