Bostaniye - Van
Bostaniye İçin Gerekli Malzemeler:
- Van Balığı
- balık yumurtası
- yumurta
- soğan
- maydanoz
- tuz, karabiber
- karbonat,
- un
Bostaniye Yapılışı:
Balıkların sütü ve yumurtası çıkarılır. İyice yıkanıp temizlenir. Süzgeçte süzülür. Bir çatal yardımıyla iyice çırpılan balık yumurtasına miktarına göre yumurta kırılır. İnce doğranmış soğan ve maydanoz tuz karabiber ve çok azda karbonat ilave edilir. Yağa kaşıkla dökülecek kıvama gelene kadar un ilave edilerek karıştırılır. Kaşıkla yağa dökülerek iki tarafı kızartılıp servis yapılır.
Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültür II, Sayfa:222
Van Geleneksel Mutfak
Balık Bostaniyesi
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5313
Eklenme Tarihi :
15 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
25 Mart 2020 Çarşamba