Çakallı Menemeni - Samsun
Çakallı Menemeni İçin Gerekli Malzemeler:
- 250 gr tereyağı
- 15 gr yeşilbiber
- 600 gr domates
- 10 gr pastırma
- 100 gr kaşar peyniri
- 8 adet yumurta
Çakallı Menemeni Yapılışı:
Tereyağında biber öldürülür, domates konularak ezerek pişirilir. 10 gr pastırma ve 100 gr kaşar atılarak iyice eriyene kadar pişirilir. Çırpılan yumurtalar ilave edilerek yumurtalar isteğer göre (az veya çok) pişirilir. Not: Samsun-Çorum Karayolu üzerinde Çakallı mevkiinde yer alan büyüklü küçüklü lokantalarda sunulan yörenin özel bir lezzetidir. Çakallı'da yapılan özel Çakallı ekmeği ile birlikte servis edilir.
Kaynak: Turgut CANBOLAT (Samsun Yemekleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını)
Samsun Geleneksel Mutfak
Çakallı Menemeni
Görsel Sahibi: Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Çakallı Menemeni
Görsel Sahibi: Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
69518
Eklenme Tarihi :
15 Mart 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
16 Temmuz 2020 Perşembe