Çalma Pekmezli Köy Pilici - Tokat
Çalma Pekmezli Köy Pilici İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 adet köy pilici
- 1 çay bardağı çalma pekmez
- 1 adet limon suyu
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı domates-biber salçası karışımı
- 1 yemek kaşığı erik ekşisi
- 5-6 diş dövülmüş sarımsak
- Kaya tuzu
- Pul biber
Çalma Pekmezli Köy Pilici Yapılışı:
Köy pilici 5-6 parçaya ayrılır. Parçalar kemiğe gelecek şekilde çentikle açılır. Pekmez, sirke, limon suyu,salça,erik ekşisi,sarımsak,tuz ve pul biber bir kapta karıştırılır. Tavuk parçaları bu sosun içinde en az 8 saat bekletilir. Izgarada veyafırında her yüzü nar gibi kızarana kadar pişirilir. Sıcakken servis yapılır.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Tokat Geleneksel Mutfak
Çalma Pekmezli Köy Pilici
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3590
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
31 Mart 2020 Salı