Çöpele - Zonguldak
Çöpele
Çöpele için Gerekli Malzemeler Nelerdir?
700 gram patates
300 gram süzme yoğurt
50 gram tereyağı
10 gram sarımsak
10 gram pul biber
10 gram tuz
Çöpele Nasıl Hazırlanır?
Patatesleri küp şeklinde doğrayınız ve bir tencere içine koyarak üzerine su serpiniz. Yarısına kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatınız ve orta dereceli ateşte 30 dakika civarı pişiriniz. Pişen patatesleri servis tabağına alınız, ezilmiş sarımsak süzme yoğurtla karıştırıp biraz su ilave ederek süzme yoğurdunu inceltiniz ve patateslerin üzerine dökünüz. Kızdırılmış tereyağında kırmızı pul biberi çöpele yemeğinin üzerine dökünüz. Çöpeleyi ılık olarak servis ediniz.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Çöpele
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8040
Eklenme Tarihi :
22 Ağustos 2014 Cuma
Güncellenme Tarihi :
06 Mayıs 2019 Pazartesi