­ KALBUR HURMASI | Kültür Portalı

Kalbur Hurması - Bingöl

Kalbur Hurması Malzemeleri Nelerdir

  • 2 yumurta
  • ½ su bardağı yoğurt
  • ½ bardak süt
  • ½bardak su
  • ½ bardak sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu ( 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
  • 2 su bardağı sıvı yağ(kızartmak için)

Kalbur HUuması Nasıl Yapılır

Tüm malzemelerden yumuşak bir hamur yoğrulur. 10 dk kadar dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır oval şekil verilir. Delikli bir kap üzerinde 3 parmakla bastırılıp açılır ve mekik şeklinde yuvarlanır (endenin iri bölümünde de olabilir). Kızgın yağ içinde kızartılır.

Kaynak: Alay, O. (1996). Kültür Dünyamızda Bingöl. Ankara: Meg Ajans.

Görüntülenme Sayısı : 6269    Eklenme Tarihi : 25 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 26 Nisan 2022 Salı