Düğün Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 200 g kuzu gerdan eti
- 1 kase haşlanmış nohut
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- ½ limon suyu
- Et suyu
- Tereyağı
- Kırmızıbiber, tuz, karabiber
Düğün Çorbası Nasıl Yapılır
Gerdan eti düdüklü tencerede iyice haşlanır, kemiklerinden ayrılır. Bir tencereye etler ve et suyu alınır. Diğer tarafta un, yumurta, yoğurt ve limon suyu terbiyelenir. Bu karışım et suyu ile ılıştırılarak tencereye ilave edilir. Haşlanmış nohutlar da eklenir. Kaynamaya bırakılır. Çorba kaynayıca üzerine tereyağı ile yakılmış kırmızıbiber dökülür.
Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu
Bolu Geleneksel Mutfak