Eğey Dolması - Karaman
Eğey Dolması Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet koyun veya keçinin göğüs veya karın boşluğu
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 paket margarin
- 1 çorba kaşığı salça
Eğey Dolması Nasıl Yapılır
Ön eğey karın boşluğu arası açılarak içi hafif tuzlanır. İki bardak pirinç yıkanıp yarım paket margarinde çevrilerek, içine üzüm, fıstık, tuz, karabiber ilave edilir. İki bardak suda pişirilir. Açtığımız eğeyin arasına pişirilmiş olan pirinç doldurulur. Eğey dikilerek kapatılır. Ayrıca tepside yarım paket margarin eritilerek içine bir kaşık salça ilave edilir ve hazırlanan eğey arkalı önlü olarak kızartılır. Kızartılan eğey düdüklü tencerede üzerine su ilave edilerek pişirilir. Dinlendikten sonra çıkarılıp, kesilerek servis yapılır.
İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset
Eğey Dolması
Görsel Sahibi: H. İbrahim İncekara
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4407
Eklenme Tarihi :
14 Ocak 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
08 Kasım 2023 Çarşamba