­ EKŞİLİ PIRASA ÇORBASI | Kültür Portalı

Ekşili Pırasa Çorbası - Niğde

Eşgili Pırasa Çorbası için Gerekli Malzemeler:

  • 6 adet ince pırasa
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet limon

Eşgili Pırasa Çorbası Yapılışı

Salça yağla kavrularak sıcak su ilave edilir. Sonra yıkanmış pirinç katılır ve kaynamaya bırakılır. Küçük, küçük doğranan pırasalar kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. Yeterince tuz eklenerek pırasalar yumuşayıncaya kadar kaynatılır kaynama başlayınca limon suyu ilave edilerek. bir taşım daha kaynatıldıktan sonra sıcak, sıcak servis yapılır. Not: Bol limon limonlu yenmesi tavsiye olunur.

Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Niğde Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3510    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2016 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Nisan 2020 Cuma