­ ETLİ BAMYA | Kültür Portalı

Etli Bamya - Karabük

Etli Bamya İçin Gerekli Malzemeler Nedir

500 g bamya
250 g kuşbaşı et 
2 orta boy soğan 
1 yemek kaşığı salça 
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Yeterince tuz 
 
Etli Bamya Nasıl Yapılır
 
İnce doğranmış soğanlar yağ ile kavrulur. Daha önceden haşlanmış kuşbaşı et ve salça ilave edilir. Biraz kavrulur. Yeteri kadar sıcak su ilave edilerek içine limon tuzu ve tuz atılarak kaynatılır. Ayıklanıp, yıkanmış bamyalar ilave edilerek bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. 
 
Sıcak servis edilir. 

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 2401    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Ekim 2023 Salı