­ ETLİ BULGUR AŞI | Kültür Portalı

Etli Bulgur Aşı - Karabük

Etli Bulgur Aşı Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g dana eti 
  • 4 su bardağı siyaz (kaplıca) bulguru
  • Tereyağı 
  • 1 çorba kaşığı salça 
  • Tuz 
  • 1 tane büyük boy soğan 
  • 1 tane yeşil biber 

Etli Bulgur Aşı Nasıl Yapılır

İnce ince doğranan soğan ve tereyağında kavrulan biber ile kuşbaşı doğranan dana eti birlikte kavrulur. Suyunu çekince yağ ve salça ilave edilir, biraz daha kavrulur. Sonra üzerine yıkanmış bulgur koyulur. Bulgurla tekrar kavrulur. Üzerine su ilave edilerek kaynatılır. Bulgur aşı biraz sulu olur. 
Sıcak servis edilir. 
Görüntülenme Sayısı : 4821    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Ekim 2023 Salı