Etli Pilav - Ankara
Etli Pilav Malzemeleri Nelerdir
- 2 kg pirinç
- 500 g parça haşlanmış et
- 200 g tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şehriye
Etli Pilav Nasıl Yapılır
Pirinçler ayıklanıp, bir kaba konulur. Üzerine biraz tuz ilave edilerek sıcak su ile ıslatılıp 2-3 saat bekletilir. Yayvan bir kaba tereyağı ve sıvı yağ konulup, eritilir. Şehriyeler de eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra pirinçler süzülüp yıkanır. Şehriyenin üzerine pirinçler konulur, kısık ateşte kavrulur. Yağı çekene kadar 20 dakika kavrulur. Daha sonra pirinçlerin üzeri örtülecek şekilde sıcak su konulup altı kısılır ve demlenmeye bırakılır.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Etli pilav
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3760
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı