­ GICIR | Kültür Portalı

Gıcır - Bartın

Gıcır Malzemeleri Nelerdir

  • 7 bağ gıcır (Diken Ucu)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3 soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 5-6 adet yeşilbiber
  • Tuz
  • Pulbiber

Gıcır Nasıl Yapılır

Yıkanan gıcırlar doğranır ve haşlanır. Sıvıyağda soğan, biber, sarımsak kavrulur. Haşlanan gıcırlar soğanlı karışıma ilave edilir. Karışım biraz daha kavrulduktan sonra tuzu ile pulbiberi de ilave ettikten sonra ayrı bir kapta çırpılan yumurtalar dökülür. Yemek piştikten sonra ocaktan alınır ve servis edilir.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 6339    Eklenme Tarihi : 15 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı