­ HAMSİ TAVA | Kültür Portalı

Hamsi Tava - Bartın

Hamsi Tava Malzemeleri Nelerdir

  • 1000 g hamsi 
  • 200 g mısır unu 
  • 200 g ayçiçek yağı 
  • 10 g tuz 

Hamsi Tava Nasıl Yapılır

Hamsiler ayıklanır ve tuzlanır. Mısır ununa bulandıktan sonra sıvıyağda kızgın ateşte tabak yardımıyla çevrilerek kızartılır ve servis edilir. 

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 2686    Eklenme Tarihi : 02 Temmuz 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı