Hayır Çorbası - Adana
Hayır Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 1/2 kg dövme
- 1/2 kg gerdan eti
- 1 su bardağı nohut
- 2 kaşık yağ
- Yeterince tuz, kimyon, karabiber
Hayır Çorbası Nasıl Yapılır
Bir gece önceden suda ıslatılan dövme ve nohut etle birlikte ateşe atılır. Tuzu eklenerek kaynamaya bırakılır. Yemeğin suyu eksildikçe üzerine kaynar su eklenir. Et kemikten ayrılıp, yemeğin malzemesi eriyince kemikler çıkarılır. Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır. Çorbanın üzerine kızgın yağ gezdirilip, baharatlar serpilir.
Adana Geleneksel Mutfak
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15509
Eklenme Tarihi :
18 Kasım 2015 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba