­ ÇANKIRI HÖŞMERİM TATLISI | Kültür Portalı

Çankırı Höşmerim Tatlısı - Çankırı

Höşmerim Malzemeleri Nelerdir

  • 2 su bardağı un
  • 300 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 kg bal

Höşmerim Nasıl Yapılır

Yağ eritildikten sonra un ilave edilir. Karıştırılarak meyane haline getirilir, tuzlu bir fincan su ilave edilerek karıştırılır, kızarınca tavaya bastırılır. Kısık ateşte bırakılır, karıştırılıp tekrar bastırılır. Gevrek bir hal alıncaya kadar bu işlem devam eder. Sonra servis tabağına alınıp üzerine bal dökülür ılık olarak servise sunulur. 

Kaynak: Çankırı Belediyesi Yayınları (2007), Çankırı Yöresi Yemek Kültürü

Görüntülenme Sayısı : 8937    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 15 Eylül 2022 Perşembe