Çankırı Höşmerim Tatlısı - Çankırı
Höşmerim Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı un
- 300 gr tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 kg bal
Höşmerim Nasıl Yapılır
Yağ eritildikten sonra un ilave edilir. Karıştırılarak meyane haline getirilir, tuzlu bir fincan su ilave edilerek karıştırılır, kızarınca tavaya bastırılır. Kısık ateşte bırakılır, karıştırılıp tekrar bastırılır. Gevrek bir hal alıncaya kadar bu işlem devam eder. Sonra servis tabağına alınıp üzerine bal dökülür ılık olarak servise sunulur.
Kaynak: Çankırı Belediyesi Yayınları (2007), Çankırı Yöresi Yemek Kültürü
Höşmerim
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü (2013) Fotoğraf: M.Kemal KARATATAR
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9498
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2014 Salı
Güncellenme Tarihi :
15 Eylül 2022 Perşembe