­ KABAK KÖFTESİ | Kültür Portalı

Kabak Köftesi - Manisa

Kabak Köftesi Malzemeleri Nelerdir

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • ½ kg temizlenmiş bal kabağı
  • 1 büyük baş soğan
  • ½ paket pak maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Kabak Köftesi Nasıl Yapılır

Kabak ve soğan rendelenir, baharat, maya, tuz eklenerek iyice karıştırılır. Un elenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulup 1 saat mayalanmaya bırakılır. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartılıp unlu tahta üzerinde iki parmak kalınlığında rulo yapılır. 10-12 cm uzunluğunda kesilen hamur parçaları unlu zemin üzerine hafif bastırılarak 10-15 dakika daha dinlendirilir. Dinlenmiş köfteler kızgın yağda iyice kızartılır. Sıcak ya da soğuk servis yapılabilir. Yanında domates, peynir, yeşilbiber; içecek olarak da çay ya da ayran önerilir.

Kaynak: Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.

Görüntülenme Sayısı : 3376    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 01 Ekim 2024 Salı