­ KABALAK YOĞURTLAMASI | Kültür Portalı

Kabalak Yoğurtlaması - Giresun

Kabalak Yoğurtlaması Malzemeleri Nelerdir

  • 1 bağ kabalak
  • 1/2 kg yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet sarımsak
  • Tuz

Kabalak Yoğurtlaması Nasıl Yapılır

Kabalakların gövdelerindeki ince zar soyularak yıkanır ve haşlanır. Haşlanmış kabalak küçük küçük doğranır. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Doğranan kabalakların üzerine eklenir. Arzu edilirse tereyağ eritilip sos olarak üzerinde gezdirilebilir. 

Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 3312    Eklenme Tarihi : 12 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 21 Şubat 2023 Salı