­ KALBUR KÖFTESİ | Kültür Portalı

Kalbur Köftesi - Kütahya

Malzemeler: • 1/2 kg Kıyma (Orta Yağlı), • 3 baş soğan (rendelemiş), • 1 çay kaşığı karbonat, karabiber, kırmızı biber, tuz, • 1 çay bardağı su, • aldığı kadar un, • 1 su bardağı sıvı yağ , • 1/2 kg süzme yoğurt, • 150 gr tereyağı. Hazırlanışı: Kıymamızı soğan rendesi, tuz, karabiber, karbonat, kırmızı biber, su ve aldığı kadar unla yoğurulur. Bir miktar hamur yerde yuvarlanıp 1,5 cm kesilir. Rende (kalbur) üzerine konulup bastırılır bırakılır. Kesilip sıvı yağda kızartılır. Kaynayan tuzlu suya atılıp 45 dak. Suyu azalıncaya kadar pişirilir. Sunum Pişirilen köfteler servis tabağına konur. İnceltilmiş süzme yoğurt köftelerin üzerine konur. Ayrıca kızdırılan kırmızı biberli tereyağı yoğurtlu köftenin üzerinde gezdirilir.

Görüntülenme Sayısı : 2955    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2017 Perşembe