Kara Lahana Haşlaması - Sakarya
Kara Lahana Haşlaması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 6 bağ lahana
- 1 kase fasulye
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 kg kemik
- 3 tatlı kaşığı acı biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 12 yemek kaşığı iç yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 litre su
Kara Lahana Haşlaması Nasıl Hazırlanır?
Lahana önce yıkanır temizlenir, daha sonra elle bükülerek doğranır. Fasulyeyle beraber veya ayrı ayrı 1 saat haşlanır ve süzülür. Lahana kaynatılıp süzülmezse tadı acı olur. Kazana su koyarak bütün malzeme buna ilave edilir. Ayrıca tuzu biberi konur ve yarım saat pişirilir.
Kaynak: Sakarya'nın Yemek Kültürü, Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları 2008
Kara Lahana Haşlaması
Görsel Sahibi: Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
14471
Eklenme Tarihi :
11 Mart 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
06 Eylül 2019 Cuma